Τρισέ: Να διορθώσουμε το οικονομικό μας σύστημα

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008 22:09
UPD:24/12/2008 00:46

Την ανάγκη να διορθωθεί σε όλη του την έκταση των οικονομικό σύστημα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, συμπληρώνοντας πως δεν πρέπει να μπούμε στον πειρασμό της αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό ισχύει «είτε πρόκειται για τις εμπορικές και τις επενδυτικές τράπεζες, είτε για οποιονδήποτε πιστωτικό Οργανισμό, είτε τέλος για τις εποπτικές Αρχές της οικονομίας, για τις οποίες αφειδώς καταγγέλεται ότι, δεν ήταν επαρκώς σε εγρήγορση» πριν ξεσπάσει η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.

«Κατά την άποψή μου, θα πρέπει πλέον όσον αφορά την οικονομία μας της αγοράς να διορθωθούν ανεξαιρέτως όλα» σημείωσε χαρακτηριστικά, αρνούμενος όμως ότι με τις επισημάνσεις του επιδιώκει «να προστατεύσει οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική Αρχή».

«Θα πρέπει, στο μέλλον, η οικονομία της αγοράς να γίνει πολύ πιο ευπροσάρμοστη, σε σύγκριση με τον βαθμό που ήταν, και γι' αυτόν τον σκοπό θα πρέπει όλοι απολύτως να αναλάβουμε τις ευθύνες, που μάς αναλογούν» συμπλήρωσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα