Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 09:43
UPD:09:48

Πάνω από τα 39 δολάρια το βαρέλι ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας του αδύναμου δολαρίου και των εικασιών για μια έκτακτη σύνοδο του ΟΠΕΚ εντός του Ιανουαρίου, σε περίπτωση που συνεχιστεί η πτώση των τιμών.

Η εξασθένηση των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών και οι αυξανόμενοι φόβοι περί μιας βαθιάς παγκόσμιας ύφεσης έχουν οδηγήσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού» κοντά σε χαμηλά 4,5 ετών.

Στις 8:51 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν κατά 27 σεντς στα 39,25 δολάρια το βαρέλι.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 40,55 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 19 σεντς.

«Υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη από χθες το βράδυ, αλλά πιστεύω ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτή είναι η τάση της αγοράς», αναφέρει αναλυτής της Purvin & Gertz.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% από τις αρχές του 2008 και κατά 73% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, πάνω από τα 147 δολάρια το βαρέλι, στα οποία είχαν εκτιναχθεί τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα