Toyota: Πιθανή αποχώρηση του προέδρου το 2009

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 10:00
UPD:10:08

Ο πρόεδρος της Toyota Motor Κατσουάκι Γουατανάμπε πιθανόν να αντικατασταθεί την επόμενη χρονιά από τον Ακίο Τογιόντα, εγγονό του ιδρυτή της ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Ο Γουατανάμπε σκοπεύει να αναλάβει την ευθύνη για τις λειτουργικές ζημιές ύψους 150 δισ. γιεν (1,7 δισ. δολαρίων), που προβλέπει η διοίκηση της εταιρείας για την τρέχουσα οικονομική χρήση, όπως αποκάλυψε μία εκ των ανωτέρω πηγών.

«Ο Ακίο είναι ο φυσικός διάδοχος, μία πιθανότητα, η οποία εικάζεται εδώ και χρόνια, προτού ακόμη ο Γουατανάμπε αναλάβει την προεδρία της εταιρείας», υποστηρίζει ο Τζον Σουκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και πρώην μάνατζερ στην Toyota.

Ο 66χρονος πρόεδρος της εταιρείας ανέλαβε τα σημερινά του καθήκοντα τον Ιούνιο του 2005, με στόχο να αναδείξει την Toyota στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει πωλήσεων.

Οι μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας υποχώρησαν σήμερα στο Τόκιο κατά 4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα