Αυτοκτόνησε Γάλλος χρηματιστής που είχε επενδύσει στην «πυραμίδα» Μάντοφ

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008 09:32
UPD:09:47

Νεκρός στο γραφείο του, στη Νέα Υόρκη, ανακαλύφθηκε αργά χθες ο Τιερύ Μαγκόν ντε λα Βιγιεουσέ, ιδιοκτήτης χρηματομεσιτικής εταιρείας, η οποία είχε προχωρήσει σε επενδύσεις στην «πυραμίδα» του Μπέρναρντ Μάντοφ, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Access International Advisors του 65χονου Βιγιεουσέ είχε αναλάβει τη διαχείριση ενός κεφαλαίου 1,4 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Luxalpha του Λουξεμβούργου και είχε κάνει μεγάλες επενδύσεις στην «πυραμίδα» του πρώην προέδρου του Nasdaq.

Όπως αναφέρουν οι NYT, οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας που μίλησε στο Reuters, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ο γάλλος χρηματιστής βρέθηκε με τους καρπούς κομμένους με λεπίδι, ενώ φέρεται να είχε πάρει και ηρεμιστικά χάπια.

Ο θάνατος του Βιγιεουσέ προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στην όλο και πιο εντυπωσιακή υπόθεση του χρηματιστή της Wall Street, Μπέρναρντ Μάντοφ, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές καταχράστηκε τα χρήματα επενδυτών, εταιρειών αλλά και φιλανθρωπικών οργανώσεων από πολλές χώρες του κόσμου. Ο Μάντοφ συνελήφθη και κρατείται για την απάτη, που εκτιμάται ότι έφθανε τα 50 δισ. δολάρια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα