Ο Μπάιντεν έκανε χαρούμενο τον Ελον Μασκ λέγοντας τη λέξη «Tesla»

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 08:41
UPD:08:44
REUTERS/LEAH MILLIS

Εδώ και μήνες, ο Έλον Μασκ ήταν ενοχλημένος γιατί η εταιρεία του Tesla δεν αναφερόταν  δημόσια από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή την κριτική. Τώρα ο Μασκ έχει λόγους να είναι ευτυχισμένος.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανέφερε το όνομα της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Έλον Μασκ σε δημόσια ομιλία του. Σε μια εκδήλωση για τη δημιουργία ενός εργοστασίου για σταθμούς φόρτισης στην πολιτεία του Τενεσί, ο Μπάιντεν μίλησε για «θρυλικές εταιρείες» όπως η General Motors (GM) και η Ford, που δημιούργησαν νέα παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - και για την «Tesla, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα».

Ο Μασκ χαιρέτισε την παρατήρηση αυτή του Αμερικανού πρόεδρου σχολιάζοντας ένα βίντεο της ομιλίας του Μπάιντεν με ένα χαμογελαστό emoji στο Twitter. Λίγο αργότερα, ευχαρίστησε επίσης τους υπογράφοντες μιας αναφοράς που καλούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «αναγνωρίσει την ηγεσία της Tesla στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα». Η πρωτοβουλία είχε συγκεντρώσει περίπου 58.500 υπογραφές.

Ο Μασκ είχε γίνει πρωτοσέλιδο τους τελευταίους μήνες με τη συνεχή κριτική του στον Μπάιντεν: κατηγορούσε επανειλημμένα τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι παρακάμπτει και αγνοεί σκόπιμα τον Tesla. Μόλις στις 30 Ιανουαρίου ο Μασκ έγραψε στο Twitter: Για άγνωστους λόγους, ο Μπάιντεν «δεν είναι σε θέση να προφέρει τη λέξη «Tesla»».

Ο Λευκός Οίκος έχει μάλιστα επανειλημμένα επαινέσει τις προσπάθειες της General Motors να κυκλοφορήσει περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα -- παρόλο που πουλάει πολύ λιγότερα από την Tesla.

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της General Motors, Μαίρη Μπάρα τον περασμένο μήνα.Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν κυκλοφόρησε ένα βίντεο με την Μπάρα, επαινώντας πώς «εταιρείες όπως η GM και η Ford κατασκευάζουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα στην πατρίδα από ποτέ».

Ο Μασκ σχολίασε το βίντεο στο Twitter με τις λέξεις: «Ξεκινά με Τ, τελειώνει με Α. ESL στη μέση».

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους , ο Μασκ έγραψε ότι ήταν «περίεργο» το ότι δεν προσκλήθηκε σε μια σύνοδο κορυφής κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον Λευκό Οίκο - σε αντίθεση με τα στελέχη της Ford, της GM και της Stellantis. Όταν η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Πσάκη  ρωτήθηκε τότε εάν ο Μασκ δεν προσκλήθηκε επειδή οι εργαζόμενοι της Tesla απαγορεύται να συνδικαλιστούν, απάντησε: «Σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα