Wall Street: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα μετά από έντονες διακυμάνσεις

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 23:42
UPD:08/02/2022 00:02
REUTERS/Carlo Allegri

Μεταξύ κερδών και απωλειών ταλαντεύθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να βρουν μία ισορροπία ανάμεσα στα τελευταία τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα και στις ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού, εν αναμονή των νέων στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή Ιανουαρίου. 

O Dow Jοnes έκλεισε σε στάσιμα επίπεδα χωρίς καμία μεταβολή, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,37% και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,58%. Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες περνούσαν από το θετικό σε αρνητικό πρόσημα κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης για να σταθεροποιηθούν για λίγο σε θετικό έδαφος χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διατηρήσουν μέχρι τέλους τα κέρδη τους. 

O S&P 500 εξακολουθεί να καταγράφει απώλειες άνω του 5% το 2022 με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της περισσότερες φορές απ΄ό,τι αναμένεται.  

Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι αυτά που καθοδήγησαν κυρίως τις μετοχές στη σημερινή συνεδρίαση, αποτελώντας πηγή αβεβαιότητας. Από τη μία, η Tyson Food ενισχύθηκε περισσότερο από 12%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ από την άλλη η εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Zimmer Biomet υποχώρησε 9%, μετά τα αποτελέσματά της. 

Στο μεταξύ, η μετοχή του μητρικού ομίλου του Facebook, Meta Platforms, συνέχισε την καθοδική της πορεία, με απώλειες άνω του 5%, έχοντας χάσει περίπου 30% της αξίας της από την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα. Και η μετοχή της Netflix υποχώρησε σήμερα επιπλέον 2% από τη στιγμή που η εταιρεία επενδύσεων Needham εκτιμά ότι η σημερινή στρατηγική της εταιρείας δεν θα την βοηθήσει να κερδίσει τον «πόλεμο» του streaming.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε σήμερα περισσότερο από 1%, έχοντας αυξήσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 190 δισ.δολάρια την Παρασκευή.  

Σε εντυπωσιακή άνοδο 23% προχώρησε και η μετοχή της Peloton, εν μέσω φημολογιών ότι η Amazon και η Nike ενδιαφέρονται για την εξαγορά της. 

«Η ψυχολογία των επενδυτών μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η θέση μας είναι ότι η δυναμική της οικονομίας θα συνεχίσει να καθοδηγεί τα εταιρικά κέρδη σε συνδυασμό με τα επιτόκια, αν και θεωρούμε ότι απέχουμε ακόμη πολύ από το σημείο εκείνο που τα υψηλότερα επιτόκια θα επιβραδύνουν τη ζήτηση στην οικονομία», αναφέρει ο Ρέιμοντ Τζέιμς, στρατηγικός αναλυτής της Tavis McCourt. 

 Να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα 70 εταιρείες του S&P 500, μεταξύ των οποίων Disney, Coca-Cola, Amgem, Take-Two Interactive. 

  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα