Η Aramco αυξάνει ξανά τις τιμές του πετρελαίου για την Ασία

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 21:46
UPD:21:53
REUTERS/Maxim Shemetov

Εν μέσω της συνεχιζόμενης άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η Saudi Aramco αύξησε την επίσημη τιμή πώλησης του αργού πετρελαίου που εξήχθη στην Ασία, με τα φορτία Arab Light για τον Μάρτιο να αυξάνονται κατά 0,60 δολάρια το βαρέλι σε συνολικό premium 2,80 δολάρια ανά βαρέλι έναντι του δείκτη αναφοράς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτή είναι η υψηλότερη τιμή για από τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν χτυπήσει η πανδημία, καταστρέφοντας τη ζήτηση και μαζί της τις τιμές.

Οι τιμές του πετρελαίου αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, με το αργό Brent να αγγίζει τα 94 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές συναλλαγές σήμερα και το West Texas Intermediate να διαπραγματεύεται πάνω από 92 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Πάντως οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στις ασιατικές αγορές. Η τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνεται κατά -0,50% στα 92,80 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνεται κατά -1,18% στα 91,22 δολάρια το βαρέλι.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα