Αλουμίνιον της Ελλάδος: Παράνομη η καταγγελία της ΔΕΗ

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 12:40

Παράνομη, αντισυμβατική και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την καταγγελία εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ της σύμβασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς την Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αλουμίνιον της Ελλάδος, η ΔΕΗ υποχρεούται να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση, η οποία συναρτά την τιμολόγηση του ρεύματος με την διαμόρφωση των διεθνών τιμών του αλουμινίου.

Η συνάρτηση αυτή, όπως υπογραμμίζεται, παρέχει ασφαλείς παραμέτρους προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος από τη ΔΕΗ και διασφαλίζει άμεσα τη συνέχεια της παραγωγής τόσο αλουμίνας όσο και αλουμινίου, καθώς και έμμεσα ολόκληρου του κλάδου αλουμινίου στην Ελλάδα, που απασχολεί περίπου 35.000 εργαζόμενους.

Η απόφαση έκρινε μεταξύ άλλων ότι όσο η ΔΕΗ διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά ενέργειας, η ρύθμιση της σύμβασης είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί καταχρηστική συμπεριφορά έναντι βιομηχανικού πελάτη, που δεν έχει εναλλακτική επιλογή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα