Matsushita: Στα 84 δισ. δολ. ο στόχος των πωλήσεων έως το 2010

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 12:45

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 10 τρισ. γιέν (84 δισ. δολ.) έως τον Μάρτιο του 2010 στοχεύει να πραγματοποιήσει η Matsushita Electric Industrial Co., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων plasma στον κόσμο, αποτέλεσμα της επένδυσης ύψους 2,3 δισ. δολ. στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής plasma στον κόσμο.

Η πρόβλεψη αποτελεί μέρος του τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου που αρχίζει τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Οσάκα. Η εταιρεία παραγωγής των προϊόντων με το σήμα Panasonic, προβλέπει επίσης αύξηση 10% των λειτουργικών της κερδών σε τρία χρόνια έναντι πρόβλεψης για αύξηση 5% την τρέχουσα οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Η Matsushita αυξάνει την παραγωγή τηλεοράσεων plasma και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε μεγαλύτερα υψηλής πιστότητας μοντέλα για να ισορροπήσει τη μείωση των τιμών στην αγορά ύψους 21,6 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία λέει ότι το 65% των πωλήσεων ύψους 200 εκατ. τηλεοράσεων διεθνώς, θα αφορούν τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες το 2010.

Το νέο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί κοντά στο υπάρχον που βρίσκεται δυτικά της Οσάκα, στο Αμαγκασάκι, θα μπορεί να παράγει 1 εκατ. τηλεοράσεις 42 ιντσών μηνιαίως, είπε σήμερα η Matsushita. Η νέα μονάδα προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Μάϊο του 2009, σύμφωνα με την εταιρεία.

Με βάση τις εκτιμήσεις της DisplaySearch τον Σεπτέμβριο, οι παγκόσμιες πωλήσεις τηλεοράσεων plasma, αυξήθηκαν 43% το 2006. Οι τηλεοράσεις plasma είναι πιο λεπτές από τις κλασσικές τηλεοράσεις και πιο φθηνές από τα μοντέλα εκείνα με τους υγρούς κρυστάλλους.

Η Matsushita διεύρυνε την ηγετική της θέση στην αγορά στο 33% των πωλήσεων παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, έχοντας δύο φορές το μερίδιο της πιο κοντινής ανταγωνίστριάς της, LG Electronics Inc., σύμφωνα με την DisplaySearch.

Η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων. Η Sony Corp., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, προέβλεψε τον Οκτώβριο ότι οι τιμές των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων (LCD), θα υποχωρήσουν ταχύτερα από την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας.

Οι πωλήσεις άλλων ειδών της Matsushita, όπως οπτικοακουστικά προϊόντα (τηλεοράσεις, κάμερες και συσκευές εγγραφής DVD), προβλέπεται να αυξηθούν 70% στο 1,7 τρισ. γιέν τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα έσοδα από τα ηλεκτρονικά αυτοκινήτων πιθανόν να αυξηθούν 27%, στα 950 δισ. γιέν, την ίδια περίοδο.

Οι πωλήσεις ψυγείων, πλυντηρίων και άλλων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών της Matsushita, θα αυξηθούν 15%, στα 3 τρισ. γιέν σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα έσοδα από τους ημιαγωγούς, τις μπαταρίες λιθίου και άλλα εξαρτήματα, ενδέχεται να αυξηθούν 14%, φθάνοντας στο 1,92 τρισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα