Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας λιανικής David Jones Ltd., ότι οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών υπερέβησαν τις προσδοκίες, σε συνδυασμό με την εισήγηση της Goldman, Sachs & Co. στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, όπως της Murata Manufacturing Co.

Οι μετοχές της Compal Communications Inc. κινήθηκαν επίσης ανοδικά μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Commercial Times, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία της Ταϊβάν έλαβε παραγγελίες από τη Nokia Oyj για την κατασκευή τηλεφώνων. Οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή, όπως της Cnooc Ltd. κινήθηκαν πτωτικά μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 140,39 μονάδες στη 1:30 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας το ράλι 2,9% των δύο ημερών. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 17.253,34 μονάδες. Ανοδικά και σε επίπεδα ρεκόρ, αναρριχήθηκαν οι μετοχές στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Ανοδικά κινήθηκαν και άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και τη Νότιο Κορέα. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω εθνικής εορτής.

Απώλειες 1,1%, στα 52,43 δολ. το βαρέλι σημείωσαν σήμερα τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Νωρίτερα η τιμή τους διαπραγματεύθηκε στα 52,38 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 32% τους έξι τελευταίους μήνες, απειλώντας τα κέρδη των εταιρειών με πετρελαιοειδή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα