Wall Street: Μετά τον Πάουελ ήρθε η άνοδος 

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 23:56
UPD:12/01/2022 00:49
REUTERS/Carlo Allegri

Με τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ , ότι θα θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία κατά των πληθωριστικών πιέσεων, να ικανοποιούν τους επενδυτές, η Wall Street  έκλεισε σήμερα με κέρδη.   

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,51% στις 36.251 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,92% στις 4.713 μονάδες,  ο τεχνολογικός Nasdaq  ενισχύθηκε κατά 1,41% στις 15.153 μονάδες. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε.

«Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει κόστος», είχε πει νωρίτερα στην Γερουσία ο επικεφαλής της FED, δεσμευόμενος να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας «για να αποτρέψει την παγίωση του υψηλότερου πληθωρισμού».

«Αν χρειαστεί να αυξήσουμε τα επιτόκια περισσότερο, με την πάροδο του χρόνου, θα το κάνουμε» τόνισε, προβλέποντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τα μέσα του 2022.

Ο ίδιος ανέφερε  τέλος ότι η Κεντρική τράπεζα μπορεί να επιτρέψει φέτος τη συρρίκνωση του τεράστιου ισολογισμού της, ύψους 8,8 τρισ. δολαρίων. 

Νωρίτερα, οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης ανέκαμψαν καθώς οι επενδυτές στράφηκαν και πάλι στις τεχνολογικές μετοχές ύστερα από το ξεπούλημα των τελευταίων ημερών.

Οι αγορές περιμένουν τώρα την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα