Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές - Στο +1,31% ο DAX

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 12:08
UPD:12:08
REUTERS/STAFF

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν και πάλι στις τεχνολογικές μετοχές ύστερα από το ξεπούλημα των τελευταίων ημερών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,19%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ανεβαίνει 1,31%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,59%. Στη Γαλλία ο CAC40 κερδίζει 1,51. O FTSE MIB διαπραγματεύεται στο 1,51%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 2,1% αφού υποχώρησαν κατά 3,6% σε χαμηλό σχεδόν τριών μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι παγκόσμιες αγορές επικεντρώνονται στα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτήν την εβδομάδα. ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού προγραμματίζεται για την Πέμπτη.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Την περασμένη Παρασκευή, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Δεκέμβριο και έφτασε στο 5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν ανάμικτες την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό, καθώς και για πιθανή αυστηροποίηση της πολιτικής από κεντρικές τράπεζες όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα