DSG: Χαμηλότερη η αύξηση των πωλήσεων τις γιορτές

Εξ αιτίας της υποχώρησης της τιμής πώλησης τηλεοράσεων
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 11:59

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση σημείωσαν την περίοδο των εορτών τα έσοδα της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών της Ευρώπης, DSG International Plc, καθώς οι τιμές των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες υποχώρησαν.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε τέσσερα χρόνια, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα 32% μείωση των κερδών της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, αποτέλεσμα των χαμηλότερων πωλήσεων που πραγματοποίησε στην Ιταλία. Οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος αυξήθηκαν 3% τις οκτώ εβδομάδες που έληξαν στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της DSG. H αύξηση ήταν χαμηλότερη της αντίστοιχης κατά 5% που σημείωσαν οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο.

Η μείωση των τιμών για ψηφιακές τηλεοράσεις και τηλεοράσεις πλάσμα, περιόρισαν την αύξηση των πωλήσεων, που επιταχύνθηκαν πέρυσι, καθώς οι καταναλωτές αντικατέστησαν τις τηλεοράσεις τους. Το σκέλος της DSG στην Ιταλία εμφάνισε ζημίες το πρώτο εξάμηνο του έτους καθώς οι αυξήσεις των φόρων στη χώρα, περιόρισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Οι μετοχές της DSG υποχώρησαν έως 18,25 πένες, ποσοστό 9,4%, φθάνοντας στις 176 πένες η μία στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 176,5 πένες η μία στις 8:28 π.μ., τοπική ώρα. Οι απώλειες αυτές ήταν οι μεγαλύτερες που σημείωσαν οι μετοχές από τις 8 Ιανουαρίου του 2003.

Η Sony Corp., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, είπε τον Δεκέμβριο ότι οι τιμές τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων θα μειωθούν κατά 20% έως 25% το 2007, μετά την υποχώρησή τους έως και 30% το 2006.

Τα καθαρά κέρδη της DSG υποχώρησαν στα 53,6 εκατ. λίρες στερλίνες (105,2 εκατ. δολ.) ή 2,9 πένες ανά μετοχή τις 28 εβδομάδες που έληξαν στις 11 Νοεμβρίου από 78,3 εκατ. λίρες ή 4,2 πένες ανά μετοχή την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα