Continental: Χαμηλότερο κέρδος εξ αιτίας του κόστους ενοποίησης

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 12:11

ΜΕΙΩΣΗ, ως ποσοστό επί των πωλήσεων, εκτιμά ότι θα εμφανίσουν τα κέρδη της το 2007, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων στον κόσμο, Continental AG, εξ αιτίας του κόστους της απορρόφησης του σκέλους ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Motorola Inc., σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Manfred Wennemer.

Η Continental δαπανά 110 εκατ. ευρώ (142 εκατ. δολ.) για να απορροφήσει την πρόσφατα αποκτηθείσα δραστηριότητα, όπως ανακοίνωσε τον Νοέμβριο. Τα κέρδη και τα έσοδα θα αυξηθούν φέτος, ακόμη και εάν τα αποτελέσματα της Motorola δεν αποδοθούν, ανέφερε ο Wennemer χθες βράδυ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στου δημοσιογράφους στο Ανόβερο.

Η κατασκευάστρια ελαστικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, που επεκτείνεται σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες, δαπάνησε πέρυσι 1 δισ. δολ. για να εξαγοράσει σκέλος της Motorola, ενώ επιδιώκει να κάνει περισσότερες εξαγορές, συμπεριλαμβανομένου πιθανώς και του μηχανολογικού σκέλους της Goodyear Tire & Rubber Co., ενώ η ρευστότητά της ανέρχεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Continental υποχώρησαν έως 1,20 ευρώ, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 90,45 ευρώ η μία και ήταν 1% χαμηλότερα, στα 90,75 ευρώ η μία στις 10:34 π.μ. στη Φραγκφούρτη (τοπική ώρα). Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 17% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 13,3 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία πέτυχε έσοδα και κέρδη ρεκόρ το 2006, αποτέλεσμα των πωλήσεων υψηλής επίδοσης ελαστικών και ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον Wennemer, ο οποίος επανέλαβε τον προηγούμενο στόχο. Η εταιρεία που το 2005 εμφάνισε καθαρά κέρδη 929,6 εκατ. ευρώ και έσοδα 13,8 δισ. ευρώ, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2006 στις 22 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα