CIT: Στα ύψη τα κέρδη το δ' τρίμηνο από εμπορικά δάνεια

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 15:17

ΑΥΞΗΣΗ 4,3% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης οικονομικής - όχι τράπεζας - εταιρείας των ΗΠΑ, CIT Group Inc., αποτέλεσμα ου δανεισμού σε επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση του στόχου για τα κέρδη του 2007.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 266,8 εκατ. δολ. ή 1,28 δολ. ανά μετοχή από 255,8 εκατ. δολ. ή 1,21 δολ. ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της CIT, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από τo Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,25 δολ. ανά μετοχή.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντή, Jeffrey Peek, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον δανεισμό βιομηχανιών, όπως προσωπικής φροντίδας, που δεν υπόκεινται στις μεταβολές της οικονομίας και πέρυσι έκλεισε πενταετή συμφωνία με την Microsoft Corp., να παρέχει στους πελάτες της εταιρείας λογισμικού δάνεια για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών της στη Γαλλία και την Ελβετία.

«Εχουμε ισχυρή δυναμική σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε ο Peek στην ανακοίνωση. H CIT εκτιμά να εμφανίσει κέρδη 5,40 δολ. έως 5,50 δολ. ανά μετοχή φέτος, περισσότερα από τον προηγούμενο στόχο για κέρδη 5,30 δολ. έως 5,40 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα έσοδα από τον εταιρικό δανεισμό, αναρριχήθηκαν στα 223,3 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο, από 178,8 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο. Για το σύνολο της χρήσης τα κέρδη αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στο 1,02 δισ. δολ. ή 5 δολ. ανά μετοχή, με 26% αύξηση των εσόδων.

Η CIT είπε τον Νοέμβριο ότι θα έχει κέρδη έως 5,40 δολ. ανά μετοχή την τρέχουσα χρήση, περισσότερα από τις εκτιμήσεις μερίδας αναλυτών, καθώς επεκτείνεται στον διεθνή δανεισμό και περιορίζει τον αριθμό των προσλήψεων.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ολοκλήρωσε την εξαγορά σκέλους της Barclays Plc, που παρέχει χρηματοδότηση για λογαριασμό βιομηχανιών και κατασκευαστικών εταιρειών στη Βρετανία και τη Γερμανία. Προσθέτοντας 2 δισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία, η συμφωνία διπλασίασε το μέγεθος των οικονομικών δραστηριοτήτων της CIT στην Ευρώπη.

Στις 18 Οκτωβρίου η εταιρεία αποκάλυψε την συνεργασία της με ανώνυμο σύμβουλο για την εξέταση των προοπτικών στρατηγικής του σκέλους της leasing αεροσκαφών. Μία εκδοχή αφορούσε την πώληση μέρους του σκέλους αυτού, είπε ο Peek.

Xθες η CIT αύξησε το μέρισμα τριμήνου στα 25 σεντς ανά μετοχή από 20 σεντς. Οι επενδυτές που κατέχουν μετοχές της έως τις 15 Φεβρουαρίου θα εισπράξουν μέρισμα στις 28/2.

Οι μετοχές της εταιρείας πέρυσι σημείωσαν άνοδο 7,7%, υστερώντας της ανόδου 16% του Russell 1000 Financial Services Index. Χθες σημείωσαν απώλειες 29 σεντς, για να κλείσουν στα 55,64 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα