TIM - Vodafone: Πιλοτική λειτουργία υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής

Σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Καλαμάτα
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 15:20

Πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεύτερης γενιάς (GSM) ξεκινούν από αύριο 18 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών, οι εταιρείες ΤΙΜ Ελλάς και Vodafone στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένου του Μεσσηνιακού κόλπου και της Πύλου.

Η δοκιμαστική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής στις περιοχές αυτές θα είναι δυνατή μόνο για τους συνδρομητές με συμβόλαιο των ΤΙΜ και Vodafone οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν αμφίδρομη χρήση των δικτύων των εταιρειών, ώστε σε περιπτώσεις που ένα εκ των δύο δικτύων δεν προσφέρει κάλυψη να επικοινωνούν μέσω του δικτύου της άλλης εταιρείας.

Στόχος της πιλοτικής λειτουργίας της υπηρεσίας είναι η διερεύνηση των τεχνικών παραμέτρων και δυνατοτήτων για την προσφορά της υπηρεσίας σε πανελλαδικό πλέον επίπεδο και για όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας (συνδρομητές με συμβόλαιο και χρήστες καρτοκινητής) ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη επικοινωνία κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και με δύσμορφο γεωγραφικό τοπίο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας επελέγησαν για τη συγκεκριμένη δοκιμή επειδή πληρούν βασικά κριτήρια (κάλυψη, συγκέντρωση πληθυσμού, μορφολογική ποικιλία εδάφους) για την ολοκληρωμένη τεχνική αξιολόγηση της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής μεταξύ των ΤΙΜ και Vodafone αφορά τις υπηρεσίες φωνής και γραπτών μηνυμάτων στα δίκτυα 2ης γενιάς των δύο εταιρειών. Επίσης θα υποστηρίζει πλήρως τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρει κάθε δίκτυο μέσω 4ψήφιων αριθμών καθώς και την πρόσβαση στο αντίστοιχο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών ενώ σταδιακά θα υποστηρίζει και υπηρεσίες GPRS & MMS. Η αυτόματη μετάβαση σε άλλο δίκτυο κατά τη διάρκεια της ίδιας κλήσης (hand-over) δεν θα υποστηρίζεται από την υπηρεσία εθνικής περιαγωγής.

Ένα ποσοστό της συνδρομητικής βάσης των ΤΙΜ και Vodafone θα λάβει με SMS τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για την αναβάθμιση της SIM κάρτας του, ώστε να λειτουργεί το τηλέφωνό του σε συνθήκες εθνικής περιαγωγής.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω τεχνική δοκιμή δε θα επηρεάσει τις χρεώσεις των συνδρομητών των δύο εταιρειών. Κάθε συνδρομητής θα χρεώνεται από το δίκτυο με το οποίο συνεργάζεται με βάση το οικονομικό πακέτο που έχει επιλέξει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα