McDonald's: 1 δολ. τα κέρδη ανά μετοχή από τις πωλήσεις στην Ευρώπη

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 15:50

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία εστιατορίων ταχείας εστίασης στον κόσμο, McDonald's Corp., μετά την αύξηση των αγορών σνακ κοτόπουλου από τους καταναλωτές, σε συνδυασμό με την προβολή του παιχνιδιού Monopoly για την προσέλκυση καταναλωτών στη Γερμανία.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες, αυξήθηκαν 7,2%, τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Οκ Μπρουκ του Ιλινόϊς των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα κέρδη της αυξήθηκαν 1 δολ. ανά μετοχή από 48 σεντς, πριν από ένα χρόνο, αποτέλεσμα του κέρδους από την ανταλλαγή μετοχών της Chipotle Mexican Grill Inc. shares.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 6,9% τον μήνα, αποτέλεσμα της ζήτησης του γεύματος κοτόπουλου αξίας 1,29 δολ., σε συνδυασμό με την πώληση πιο δυνατού καφέ φίλτρου. Η McDonald's αύξησε τις πωλήσεις της στην Ευρώπη κατά 8,2% - ενδέκατη συνεχόμενη αύξηση – προσφέροντας νέα προϊόντα, όπως τσίζμπεργκερ με μπέϊκον στη Βρετανία και το παιχνίδι Monopoly στη Γερμανία, που είχε για έπαθλο αυτοκίνητα και μπέργκερ.

Οι μετοχές της McDonald's, που διαθέτει 32.000 εστιατόρια σε 118 χώρες του κόσμου, σημείωσαν άνοδο 35 σεντς, φθάνοντας στα 44,57 δολ. η μία χθες στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Το 2006, σημείωσαν άνοδο 31% και 24% από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ακτιβιστής επενδυτής, Bill Ackman σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές της.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της χρήσης στις 24 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα