Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 09:48
UPD:09:57

Aspis Securities: «Πτωτικές τάσεις επικράτησαν χθες στα διεθνή χρηµατιστήρια καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων (που έδειξαν υψηλότερη των προβλέψεων αύξηση στις τιµών παραγωγού στις ΗΠΑ) δηµιούργησαν ανησυχίες πως η FED θα αναστείλει τη µείωση των επιτοκίων. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε ότι το πιθανότερο είναι η παρουσία σταθεροποιητικών τάσεων τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και την εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Η κατάσταση αναμονής που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο και στις αποκρατικοποιήσεις, μεταφέρει το ενδιαφέρον των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα στο εξωτερικό, όπου τα αποτελέσματα του δ΄ 3μήνου, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, έχουν την τιμητική τους.

»Αν και μέχρις στιγμής τα αποτελέσματα είναι καλύτερα των εκτιμήσεων, αδυνατούν να προσδώσουν μια νέα δυναμική στις αγορές με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η σημαντική υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, δεν έχει επηρεάσει ουσιαστικά τις αγορές ακόμα, παρά μόνο αρνητικά τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με το τελικό πρόσημό του ΓΔ να εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως, η πρώτη στήριξη για το ΓΔ εντοπίζεται στις 4.500 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά αν και ο όγκος συναλλαγών ήταν αρκετά υψηλός. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η τάση στις διεθνείς αγορές παραμένουμε επιφυλακτικοί και αναμένουμε εκ νέου πιέσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα