Allianz: 10 δισ. ευρώ για το λοιπό μερίδιο της AGF

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 10:05

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την απόκτηση του λοιπού μεριδίου της Assurances Generales de France, αντί ποσού περίπου 10 δισ. ευρώ (13 δισ. δολ.) έκανε η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, σε μία εξαγορά που θεωρείται η μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Dresdner Bank το 2001.

Η Allianz, η οποία ήδη έχει στην κυριότητά της πλειοψηφικό πακέτο της AGF, προσέφερε 126,43 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά και μετοχές για το λοιπό 42,2%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael Diekmann, αναζωογόνησε τα κέρδη της Allianz μετά την εξαγορά της Dresdner και την πτώση των Χρηματιστηρίων που οδήγησαν σε ζημίες το 2002. Η εξαγορά της AGF θα είναι η μεγαλύτερη της ασφαλιστικής εταιρείας από τη συμφωνία εξαγοράς της Dresdner, ύψους 21 δισ. δολαρίων.

Η ασφαλιστική εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο, προσφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 να εξαγοράσει το λοιπό μερίδιο της ιταλικής RAS Holding SpA, αντί ποσού 5,7 δισ. ευρώ για να βελτιώσει τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη. Η εταιρεία άλλαξε επίσης τη νομική της δομή σε μια πανευρωπαϊκή εταιρεία, καθιστώντας ευκολότερες τις εξαγορές μέσα στην Ε.Ε.

Το Νοέμβριο του 2006 η Allianz αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη το 2006 από 6 δισ. έως 6,5 δισ. ευρώ, από τον προηγούμενο στόχο για κέρδη 6 δισ. ευρώ. Η εταιρεία είπε τότε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει μέρος των επιπλέον κεφαλαίων της για να αυξήσει τα μερίσματα και να αγοράσει ίδιες μετοχές.

Το Νοέμβριο του 1997, προσέφερε περίπου 10 δισ. δολ. σε μετρητά και πλειοψηφικό μερίδιο στην AGF, υπερβαίνοντας την προσφορά της ιταλικής ανταγωνίστριάς της, Assicurazioni Generali SpA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα