Vornado: «Πονοκέφαλος» στην Blackstone η προσφορά για την Equity Office

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 09:36

ΠΙΕΣΗ, στην Blackstone Group LP, να αυξήσει την προσφορά της ύψους 20 δισ. δολ. για την εξαγορά της Equity Office Properties Trust, της μεγαλύτερης εταιρείας ακινήτων των ΗΠΑ, ασκεί η Vornado Realty Trust, που προσφέρθηκε να την εξαγοράσει αντί του ποσού των 21,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με επενδυτές.

Χθες η Vornado συμμάχησε με την Starwood Capital Group Global LLC και την Walton Street Capital LLC, για να προσφέρει 52 δολ. ανά μετοχή για την Equity Office, που εδρεύει στο Σικάγο, υπερβαίνοντας την προσφορά των 48,50 δολ. ανά μετοχή της Blackstone, την οποία απεδέχθη το διοικητικό συμβούλιο της Equity Office στις 19 Νοεμβρίου.

Η Equity Office με ανακοίνωσή της χθες το βράδυ ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα σκεφθεί την προσφορά της Vornado, πρακτικά, το συντομότερο, και πως δεν άλλαξε την εισήγησή της για αποδοχή της προσφοράς εξαγοράς της από την Blackstone.

Στελέχη της Blackstone αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλια στην περίπτωση που η εταιρεία αναθεωρήσει την προσφορά της

Η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Equity Office αυξάνεται, επειδή η ζήτηση κινείται ανοδικά, ενώ οι ελεύθεροι χώροι είναι λίγοι, και οι νέες κατασκευές περιορισμένες σε αγορές όπως στη Ν. Υόρκη, το Λος Αντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών το κόστος αντικατάστασης για κτίρια γραφείων αναρριχήθηκε στα ύψη, από 50% σε 100% κατά μέσο όρο, στις έξι μεγαλύτερες αστικές περιοχές, σύμφωνα με την Prudential Real Estate Investors.

Οι μετοχές της Vornado έχουν 42% μεγαλύτερη αξία από την αντίστοιχη που είχαν πριν από ένα χρόνο. Με τα μερίσματα, απέφερε 47,5% κατά τη διάρκεια των 12 μηνών, κλείνοντας χθες στα 122,55 δολ. η μία. Οι μετοχές της Equity Office σημείωσαν χθες άνοδο 1,09 δολ., φθάνοντας στα 50,94 δολ. η μία.

Οι μέτοχοι της Equity Office θα ψηφίσουν για την προσφορά της Blackstone στις 5 Φεβρουαρίου. Εάν τελικά απορρίψει την προσφορά της, θα πρέπει να της καταβάλλει ποσόν 200 εκατ. δολ., σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα