Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση χρηματιστηριακών εταιρειών για τις μετοχές της Elpida Memory Inc., της High Tech Computer Corp. και της Compal Communications Inc., καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ζήτηση για τα προϊόντα τους θα μειωθεί.

Οι μετοχές της Cheung Kong (Holdings) Ltd., της επιχείρησης ναυαρχίδας του δισεκατομμυριούχου Li Ka-shing και της Oversea-Chinese Banking Corp., που έχει στην κυριότητά της τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, κινήθηκαν πτωτικά καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι τα πρόσφατα κέρδη ήταν υπερβολικά.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index απώλεσε 0,4%, φθάνοντας στις 140,81 μονάδες στις 12:32 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Χθες ο δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Ιανουαρίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,6%, ενώ ο Topix απώλεσε 0,4%. Οι μετοχές της Kajima Corp. και της Shimizu Corp. οδηγούσαν την πτώση των κατασκευαστικών εταιρειών της Ιαπωνίας για δεύτερη ημέρα, καθώς οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς υπάρχουν υποψίες για χειραγώγηση της αγοράς από τις τρεις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της χώρας.

Πτωτικά, από τα επίπεδα ρεκόρ, κινήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα