Eλαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά την υποχώρησή του, λόγω επάρκειας των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 07:24

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη μετά την χθεσινή της υποχώρηση, καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ είναι επαρκή για την αντιμετώπιση της ζήτησης τον χειμώνα.

Κυβερνητική έκθεση αύριο πιθανόν θα δείξει ότι οι πλέον του μέσου προμήθειες πετρελαίου αυξήθηκαν για δεύτερη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή εν μέσω επαρκών προμηθειών καυσίμων, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Ζήτηση για θέρμανση στης βορειοανατολικές ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη περιφέρεια κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης της χώρας, θα είναι 7% πάνω από τον μέσον όρο έως τις 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Weather Derivatives.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 52,28 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:57 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 82 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 52,58 δολ. το βαρέλι χθες, μετά τη διαπραγμάτευσή τους έως τα 54,65 δολ. το βαρέλι. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 3,1%.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν 11% τους δύο προηγούμενους μήνες καθώς ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, περιόρισε τη ζήτηση για θέρμανση και αύξησε τα αποθέματα του καυσίμου.

Τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, που έληξαν χθες, άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδα 19 μηνών των 49,90 δολ. το βαρέλι στις 18 Ιανουαρίου. Χθες έκλεισε στα 51,13 δολ., 1,7% χαμηλότερα.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Μαρτίου, διαπραγματεύθηκε στα 52,65 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 11:51 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα