Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 09:58

Fortius Finance: «Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να οδηγεί την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα (επόμενο σημείο αντίστασης οι 7.000 μονάδες) ωθούμενος από τις εξελίξεις σε επίπεδο συγχωνεύσεων & εξαγορών, ενώ και άλλες επιχειρηματικές ειδήσεις συμβάλλουν στη διατήρηση του θετικού κλίματος στο ΧΑ.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ αρχικά σε υψηλότερα επίπεδα, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στις δεικταβαρείς μετοχές στη συνέχεια να κρίνει το εύρος της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως, η διαφυγή του ΓΔ πάνω από τις 4.646 μονάδες θέτει ως επόμενο ουσιαστικό σημείο αντίστασης τις 4.850 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά χτες με μπροστάρη την Εθνική τράπεζα πραγματοποίησε κέρδη και ο Γενικός Δείκτης τιμών έφτασε κοντά στις 4.700 μονάδες. Εκτός της ΕΤΕ πρωταγωνίστησαν στην άνοδο μετοχές όπως η ΔΕΗ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ και ΙΝΛΟΤ. Μετά τις χτεσινές επιδόσεις διατηρούμε επιφυλάξεις για αντίστοιχη συνέχεια σήμερα και προτείνουμε προσοχή στις επιλογές μας».

Euroxx: «Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να διαχέεται σε όλο το ΧΑ, ενώ από τους επιμέρους δείκτες ξεχώρισε θετικά ο FTSE 40… Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριότερων χρηματιστηριακών δεικτών. Για την σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα, με αυξημένη πιθανότητα να διατηρήσει τη χθεσινή θετική διάθεση αλλά με ηπιότερους ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα