Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για προτεινόμενη αλλαγή του συστήματος διαδοχικής ασφάλισης

Προτείνεται ο ασφαλισμένος να λαμβάνει τη σύνταξή του από το ταμείο όπου έχει τα περισσότερα ένσημα και όχι το τελευταίο
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 13:23

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε υπόμνημα του ΙΚΑ προς το υπουργείο Απασχόλησης για την αλλαγή του συστήματος διαδοχικής ασφάλισης, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το υπόμνημα, ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει τη σύνταξή του από το ταμείο όπου έχει τα περισσότερα ένσημα και όχι αναγκαστικά από το τελευταίο ταμείο ασφάλισης.

Η κυβέρνηση «αντί να εξετάσει ενδεχόμενη βελτίωση των διατάξεων του Νόμου με επικαιροποίηση των αποδοχών, μεθοδεύει μέσω της διοίκησης του ΙΚΑ την πλήρη ανατροπή του Συστήματος διαδοχικής ασφάλισης», επισημαίνει σε ερώτησή της προς τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, για το θέμα, η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαρία Δαμανάκη.

.«Η ρύθμιση που προτείνει το ΙΚΑ στερείται εντελώς ασφαλιστικής λογικής. Δεν είναι ούτε ασφαλιστική – ούτε λογική. Στηρίζεται στο τυχαίο και αντιστρατεύεται οποιαδήποτε δυνατότητα του εργαζόμενου να βελτιώσει την ασφαλιστική του θέση», υπογραμμίζει η κ. Δαμανάκη επισημαίνοντας ότι ο νόμος Ν. 3232/2004 δεν εφαρμόζεται, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει το Π.Δ. για το Δελτίο διαδοχικής ασφάλισης.

«Είναι η πολλοστή φορά που ο Υπουργός Απασχόλησης κρύβεται πίσω από σενάρια “μαθητευόμενων μάγων”, παρατηρεί η κ. Δαμανάκη ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή το πλήρες υπόμνημα της διοίκησης του ΙΚΑ και να συγκληθεί από το υπουργό Απασχόλησης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα