Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 07:01
UPD:07:11

ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ τις απώλειες τριών ημερών οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο των μετοχών της Honda Motor Co. και της Toyota Motor Corp., καθώς το ιαπωνικό γιέν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων ετών.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των χαλυβουργιών, με πρώτες τις μετοχές της Posco, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την Korea Investment & Securities Co. και την ανακοίνωση της Nippon Steel Corp. ότι ενδέχεται να αυξήσει το μερίδιό της σε μικρότερη ανταγωνίστρια.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 141,25 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) αναστέλλοντας τις απώλειες 1,3% τριών ημερών. Ο δείκτης των μετοχών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Canon Inc. σημείωσε τις μόνες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 17.538,71 μονάδες. Οι μετοχές της Nomura Holdings Inc., κινήθηκαν ανοδικά καθώς τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, όπως και οι μετοχές της Softbank Corp. μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της υπερδιπλασιάστηκαν.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τη προσφορά εξαγοράς της Veda Advantage Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας ελέγχου πιστώσεων στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία και την ανακοίνωση της Primary Health Care Ltd., ότι ενδέχεται να αυξήσει το μερίδιό της στην Symbion Health Ltd., την υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία προσωπικής φροντίδας της χώρας.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στη Ν. Κορέα, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε για τρίτη ημέρα, καθώς το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων επηρέασε την προοπτική για τα κέρδη των τραπεζών.

Το ιαπωνικό νόμισμα άγγιξε χθες τα 122,19 έναντι του δολαρίου, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 13 Δεκεμβρίου του 2002. Πιο αδύναμο γιέν σημαίνει ότι οι Ιάπωνες εξαγωγείς εισπράττουν περισσότερα από τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό όταν αλλάζουν το ξένο νόμισμα, στο τοπικό, ενώ τα προϊόντα τους γίνονται πιο ανταγωνιστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα