Hynix: Κέρδη ρεκόρ το τρίμηνο μετά τη ζήτηση των Windows Vista

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 09:57

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ εμφάνισε σε επίπεδο τριμήνου η Hynix Semiconductor Inc., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης της Ασίας, καθώς η διάθεση του λειτουργικού συστήματος Windows Vista από την Microsoft Corp., ώθησε υψηλότερα τη ζήτηση τσιπ και τις τιμές. Η εταιρεία προβλέπει μείωση των τιμών τους φέτος.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας στο 1,02 τρισ. ουόν (1,1 δισ. δολ.) το τέταρτο τρίμηνο, από 751 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδα, αναρριχήθηκαν 52%, φθάνοντας στα 2,66 τρισ. ουόν. Τα κέρδη και οι πωλήσεις, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Η Hynix, η ιαπωνική Elpida Memory Inc. και η Nanya Technology Corp. της Ταϊβάν, εμφάνισαν κέρδη ρεκόρ την περίοδο, καθώς τα Vista, που απαιτούν μεγαλύτερη μνήμη από τις άλλες εκδόσεις των Windows, ώθησαν υψηλότερα κατά 63% τις τιμές τσιπ πέρυσι. Οι τιμές του υποχώρησαν 16% φέτος, υποσκάπτοντας την δυνατότητα της Hynix να διατηρήσει την ανάπτυξη των κερδών.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν 1,3%, φθάνοντας στα 31.400 ουόν στις 12:56 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα, μετά την άνοδό τους έως 2,8%. Οι μετοχές της Hynix, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 3,3%, μετά τον τριπλασιασμό τους μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια.

Σήμερα η Hynix προέβλεψε ότι φέτος οι τιμές των τσιπ μνήμης, γνωστών ως DRAM, θα μειωθούν 30%.

Η Hynix σχεδιάζει να δαπανήσει 1,06 τρισ. ουόν κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου στην επέκταση της παραγωγής τσιπ, με στόχο την κάλυψη της ζήτησης, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα