Rio Tinto: 20% η αύξηση των κερδών το β' εξάμηνο

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 10:07

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 20%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, Rio Tinto Group, μετά την άνοδο των τιμών χαλκού και σιδηρομεταλλεύματος, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης από την Κίνα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,64 δισ. δολ. το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 3,03 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη της το δεύτερο εξάμηνο υπολογίστηκαν μετά την αφαίρεση των αντίστοιχων του πρώτου από αυτά του συνόλου της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο. Η Rio, αύξησε το τελικό της μέρισμα κατά 54%.

Πέρυσι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας 10,7%, διπλάσια του μέσου όρου παγκοσμίως, τροφοδότησε της αγορές σιδηρομεταλλεύματος και χαλκού για την κατασκευή κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Το ράλι πέντε ετών του μετάλλου, ώθησε στα ύψη τα κέρδη της εταιρείας και επέτρεψε στον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Leigh Clifford να αγοράσει ίδιες μετοχές και να επενδύσει δισ. δολ. για επέκταση.

Η ανακοίνωση της Rio Tinto έγινε μετά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Σύδνεϋ. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,4%, έναντι ανόδου 2,5% του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας. Σήμερα, σημείωσαν άνοδο 1,69 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 2,2%, κλείνοντας στα 78,39 δολ. Αυστραλίας η μία.

Η Rio αύξησε το μέρισμα για το σύνολο της χρήσης στα 104 σετνς, από 80 σεντς ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα