Matsushita Electric: 60% αύξηση των κερδών από τις τηλεοράσεις Plasma

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 10:22

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κατά 60% κέρδη εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η Matsushita Electric Industrial Co., η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν και των υψηλών πωλήσεων τηλεοράσεων plasma Panasonic .

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 78,7 δισ. γιέν (653 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Οσάκα. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω και κατά 7,9%, την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη της, στα 205 δισ. γιέν, έναντι της πρόβλεψης του Απριλίου, επικαλούμενη χαμηλότερες χρεώσεις αναδιάρθρωσης και αυξήσεις αό την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Η Matsushita ακολουθεί την Sony Corp., η οποία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα κέρδη ρεκόρ από την δραστηριότητα στα ηλεκτρονικά, στην πραγματοποίηση υψηλότερα κερδών από το αδύναμο γιέν που αύξησε την αξία των αγαθών που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Matsushita, έχει στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις στα 10 τρισ. γιέν έως τον Μάρτιο του 2010, μετά την επένδυση 280 δισ. γιέν για την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής τηλεοράσεων plasma στον κόσμο.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2%, φθάνοντας στα 2,44 τρισ. γιέν. Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν 5%, φθάνοντας στα 135,8 δισ. γιέν.

Το αδύναμο γιέν πρόσθεσε πωλήσεις 35 δισ. γιέν το τρίμηνο και 11,9 δισ. γιέν στα λειτουργικά κέρδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Matsushita.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου το γιέν σημείωσε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση έναντι του ευρώ σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε 0,8% έναντι του δολαρίου αυτήν την περίοδο, έβδομη τριμηνιαία πτώση σε σύνολο οκτώ.

Σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 50 δισ. γιέν για να αγοράσει ίδιες μετοχές, έως 25 εκατ. μετοχές ή το 1% των προνομιούχων μετοχών της από τις 2 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου.

Η Matsushita αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις της στο σύνολο του έτους, στα 9 τρισ. γιέν από την πρόβλεψη του Απριλίου για 8,95 τρισ. γιέν και τα 8,89 τρισ. γιέν που είχε εμφανίσει πριν από ένα έτος, ενώ διατήρησε αμετάβλητο τον στόχο για τα λειτουργικά της κέρδη, στα 450 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 2.410 γιέν η μία στο Τόκυο, έναντι ανόδου 13% του δείκτη Nikkei 225.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα