Deutsche Bank: Τριπλάσια κέρδη το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 10:00

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank AG, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από τη διαπραγμάτευση μετοχών και ομολόγων, σε συνδυασμό με τα κέρδη της από φόρους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,8 δισ. ευρώ (2,35 δισ. δολ.) ή 3,55 ευρώ ανά μετοχή από 487 εκατ. ευρώ ή 94 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Φραγκφούρτη. Κατά μέσον όρο 23 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 1,39 δισ. ευρώ. Ανοδο 9% σημείωσαν τα έσοδα, φθάνοντας στα 7,16 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Deutsche Bank σημείωσαν άνοδο έως 1,9% κατά την προσυνεδρίαση στην Lang & Schwarz Wertpapierhandel AG, στο Ντίσελντορφ. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 24% έναντι μέσης ανόδου 34% των μετοχών της Goldman, της Merrill Lynch & Co., της Morgan Stanley, της Lehman Brothers Holdings Inc., της Bear Stearns Cos., της Citigroup Inc. και της JPMorgan Chase & Co.

Η αγοραπωλησία μετοχών συνέβαλε κατά 31% στις συνολικές πωλήσεις της Deutsche Bank πέρυσι, έναντι 28% το 2004. Οι μετοχές αποτελούν το 45% των πωλήσεων και των εσόδων από τη διαπραγμάτευση μετοχών για την Merrill, το 40% για την Morgan Stanley και το 37% για την Goldman.

Από τους 42 οικονομικούς αναλυτές του Bloomberg το τελευταίο δωδεκάμηνο, οι 28 εισηγήθηκαν στους επενδυτές για τις μετοχές της Deutsche Bank «buy», οι 11 «hold» και οι τρεις «sell». Με χρηματιστηριακή αξία 56,5 δισ. ευρώ, η Deutsche Bank κατατάσσεται 27η μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομικών οργανισμών του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα