Βρετανία: Εντολή της Αρχής Ανταγωνισμού στη Facebook να πουλήσει την Giphy

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 17:11
UPD:17:13
REUTERS/Dado Ruvic

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, έχει ενημερωθεί από την εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας ότι πρέπει να πουλήσει την πλατφόρμα κοινής χρήσης GIF Giphy.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους διαφημιστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Meta είπε ότι διαφωνεί με την απόφαση και ότι εξετάζει την προσφυγή.

Η ρυθμιστική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξαγορά της Giphy από τη Meta θα μείωνε τον ανταγωνισμό μεταξύ των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία έχει ήδη αφαιρέσει τον Giphy ως πιθανό αμφισβητία στην αγορά διαφημίσεων προβολής.

«Τόσο οι καταναλωτές όσο και το Giphy είναι σε καλύτερη κατάσταση με την υποστήριξη των υποδομών, του ταλέντου και των πόρων μας», ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας. «Μαζί, η Meta και το Giphy, μπορούν να βελτιώσουν το προϊόν του Giphy για τους εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο, που χρησιμοποιούν το Giphy κάθε ημέρα, παρέχοντας περισσότερες επιλογές για όλους».

Πριν από τη συμφωνία τον Μάιο του περασμένου έτους, η Giphy κυκλοφόρησε τις δικές της διαφημιστικές υπηρεσίες και σκεφτόταν να επεκταθεί σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διαφημίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα