«Τα μετρητά δεν είναι ασφαλής επένδυση αυτήν την στιγμή» λέει ο Ρει Ντάλιο της Bridgewater

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 17:29
UPD:17:40

Ο  Ρέι Ντάλιο της Bridgewater Associates, επιμένει στην πεποίθησή του ότι η στροφή στα μετρητά για την προστασία των ιδιωτικών κεφαλαίων δεν είναι ασφαλής παρά την αστάθεια στις αγορές μετά την εμφάνιση της  Όμικρον.

«Τα μετρητά δεν είναι ασφαλής επένδυση, Θα πληγούν από τον πληθωρισμό», δήλωσε την Τρίτη ο ιδρυτής του του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο στο «Squawk Box» του CNBC.

Σε περιόδους ταραχών, είναι σημαντικό να  καταφεύγετε σε ένα ασφαλές χαρτοφυλάκιο, συμβούλεψε  ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο χωρίς να μειώσετε τις αποδόσεις σας.. Ακόμα κι αν ήσασταν εξαιρετικός παίκτης στις αγορές, αυτα που συμβαίνουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, επομένως αλλάζει και το τι θα μπορούσε να  αποφέρει κέρδη», είπε ο Dalio.

Το στέλεχος Όμικρον που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, συγκλόνισε τα χρηματιστήριαο τη Μαύρη Παρασκευή, στις 26 Νοεμβρίου από την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το χαρακτήρισε ως « παραλλαγή ανησυχίας ». 

Ο δείκτης Dow Jones στην Wall Street υποχώρησε 900 μονάδες, καταγράφοντας την χειρότερη επίδοσή του  από τον Οκτώβριο του 2020 . 

Η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε γρήγορα μετά την υποχώρηση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 χάρη στην τεράστια δημοσιονομική βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση και την FED  ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία. Ωστόσο, η υπερβολική προσφορά χρήματος στο σύστημα θα μπορούσε να δημιουργήσει ορισμένα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, είπε ο Ντάλιο.

«Δεν μπορείς να ανεβάσεις το βιοτικό επίπεδο αυξάνοντας το ποσό των χρημάτων, γιατί είναι απλώς περισσότερα χρήματα που κυνηγούν την ίδια ποσότητα αγαθών», τόνισε. «Θα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές με τον τρόπο που ήδη έχουμε δει και θα επηρεάσει τον πληθωρισμό ενώ δεν θα ανεβάσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο. Παράλληλα καθώς ο πληθωρισμός δείχνει τα δόντια του αυτό θα έχει και πολιτικές συνέπειες».

Ο δείκτης του πληθωρισμού εκτοξεύτηκε τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ενώ δείχνει να είναι πιο επίμονος από ό,τι περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

 «Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει έχει παιχτεί πολλές, πολλές φορές στην ιστορία. είναι σαν να βλέπω την ταινία ξανά», είπε ο Dalio.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα