«Varmazis - The Hot Sauce Factory»: Νέα βήματα από την επιχείρηση που λανσάρει στη διεθνή αγορά το "Ελληνικό Hot"

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 10:55
UPD:11:26
Varmazis

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Δύο νέες  αγορές ανοίγει η «Varmazis - The Hot Sauce Factory», η «καυτή» σερραϊκή επιχείρηση που παράγει - από το 2015 για πρώτη φορά στην Ελλάδα - κόκκινες καυτερές σάλτσες και σάλτσες πράσινης πιπεριάς, ενώ προγραμματίζει επίσης για το νέο έτος την υλοποίηση επένδυσης 500.000 ευρώ σε εξοπλισμό για την ενίσχυση της παραγωγής της αλλά και τη διάθεση πέντε νέων κωδικών-σως σε ιδιαίτερες και καινοτομικές γεύσεις, όπως και την είσοδό της σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ στην ελληνική αγορά.

Η επένδυση, όπως επισημαίνει στο naftemporiki.gr ο κ.Βασίλης Βαρμάζης, εκ των τριών αδερφών-ιδιοκτητών της εταιρείας, θα υποβληθεί προς ένταξη στον νέο αναπτυξιακό νόμο και με την υλοποίησή της η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής της, καθώς παράγει προϊόντα τόσο για χονδρική, όσο και για οικιακή χρήση, τα οποία ήδη εξάγει (χονδρική και λιανική) σε ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως στη Ρουμανία και τη Γερμανία, λανσάροντας στο εξωτερικό το "Ελληνικό Hot". Το τελευταίο διάστημα έχει προηγηθεί επένδυση 55.000 ευρώ από ίδια κεφάλαια, επίσης σε εξοπλισμό.

Πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε εξαγωγές στην Αίγυπτο, αγορά ιδιαίτερα σημαντική για το συγκεκριμένο αντικείμενο λόγω της γνωστής αγάπης των χωρών της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για τα καυτερά τρόφιμα, ενώ στις αρχές του νέου έτους αρχίζει εξαγωγές και στην Αυστραλία.

Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας, που βασίζονται σε πιπεριές από επιλεγμένους και πιστοποιημένους σπόρους από τη Λατινική Αμερική σε συνδυασμό με αυτόχθονες σπόρους και συστατικά, αριθμεί πλέον επτά κωδικούς έναντι τριών μέχρι το 2018, μεταξύ των οποίων και το πρώτο ελληνικό «Άρωμα Καπνού», δηλαδή η πρώτη ελληνική συμπυκνωμένη καπνιστή σως για οικιακή χρήση (σ.σ. παρασκευάζεται με υγρό καπνό από ελεγχόμενη πυρόλυση φρεσκοκομμένων ξύλων)  όπως και σειρά ασιατικών πικάντικων σαλτσών. Οι νέοι κωδικοί που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022 θα περιλαμβάνουν νέες-αμερικανικής τεχνοτροπίας Barbeque Sauces και άλλες καυτερές/πικάντικες – πάντοτε – σως με ιδιαίτερες γεύσεις και συνταγές.

Εντός συνόρων, τα προϊόντα της «Varmazis - The Hot Sauce Factory» διατίθενται τόσο στη χονδρική, όσο και στη λιανική σε καταστήματα delicatessen και η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε επαφές – σύμφωνα με τον κ.Βαρμάζη – για την είσοδό της σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας μας. Η ανάπτυξη στη λιανική προγραμματίζεται να συνοδευτεί από διεύρυνση των συνεργασιών που διατηρεί η εταιρεία με παραγωγούς στις Σέρρες και την Πιερία.

Τα αδέρφια Βαρμάζη (Βασίλης, Δημοσθένης και Ανέστης) έχουν επί σχεδόν δυο δεκαετίες εστιατόρια στις Σέρρες, όπως και προσωπική - οικογενειακή πείρα από αγροτικές καλλιέργειες. Στην πορεία αυτή και ακριβώς λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησής τους με την κουζίνα – μαγειρική, όπως επισημαίνει ο κ.Βασίλης Βαρμάζης, είχαν διαπιστώσει την έλλειψη ελληνικών καυτερών προϊόντων σάλτσας. Αποφάσισαν, λοιπόν, να παράγουν στα χρόνια ακόμη της οικονομικής κρίσης τις δικές τους καυτερές σάλτσες για όλους τους Έλληνες - και όχι μόνο - που αγαπούν τα πικάντικα τρόφιμα. "Το όραμα και ο στόχος μας είναι να παράγουμε μοναδικά και πρωτοποριακά προϊόντα, που συνδέονται με την ελληνική γη, προβάλλοντας τη χώρα μας στις κουζίνες του κόσμου", δηλώνει ο κ.Βαρμάζης.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα