Σύσκεψη για θέματα μεταφορών τουρισμού

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 10:00

ΘΕΜΑΤΑ που αφορούν στις μεταφορές στον τουρισμό πρόκειται να συζητήσουν, σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.Μιχάλης Λιάπης και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά την διάρκεια συνάντησής τους στην οδό Τσόχα 7.

Οι δυο υπουργοί θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο τα κύρια θέματα που αφορούν στην τουριστική βιομηχανία και άπτονται των δυο υπουργείων όπως αυτό της Ολυμπιακής Αεροπορίας αλλά και της επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων και γενικότερα ότι σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων κυρίως της περιφέρειας (αεροδρόμιο Ηρακλείου κ.ά.).

Στη σύσκεψη εργασίας θα μετέχουν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αλλά και των κλάδων μεταφορικών μέσων. Οι τουριστικοί φορείς έχουν, κατ' επανάληψη επισημάνει, την έλλειψη πολιτικής αερομεταφορών, τα μονοπώλια στην επίγεια εξυπηρέτηση αλλά και την κακή κατάσταση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Εν τω μεταξύ, χθες, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη-Πετραλιά συναντήθηκε με τους Διευθυντές των Γραφείων ΕΟΤ του εξωτερικού. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθανάσιος Οικονόμου και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος.

Μεταξύ άλλων εξετάσθηκαν και αναλύθηκαν τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης, συζητήθηκαν θέματα οργανωτικά και στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού, η νέα διαφημιστική καμπάνια, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για τη νέα τουριστική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα