Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 10:07

Fortius Finance: «Σημαντικές αναμένονται να είναι οι επόμενες συνεδριάσεις για το ΧΑ, καθώς αφενός θα φάνουν η διάρκεια και το μέγεθος της “διόρθωσης” και αφετέρου η συσχέτιση του ΓΔ με την πορεία των ξένων δεικτών.

»Σημαντικό ρόλο στην πορεία του τραπεζικού κλάδου, η κίνηση του οποίου είναι καταλυτική για το ΓΔ, θα παίξουν τα αποτελέσματα των Τράπεζας Κύπρου και Eurobank, τα οποία ανακοινώνονται σήμερα και αύριο αντίστοιχα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, καθώς του 3ετούς επιχειρησιακού σχεδίου της πρώτης την Παρασκευή. Η πορεία του ΓΔ σήμερα θα εξαρτηθεί από την ανάκαμψη ή μη της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές, με το σημείο της στήριξης για το ΓΔ να οριοθετείται στις 4.713 μονάδες (ΚΜΟ 12 ημερών) και το σημείο αντίστασης στις 4.850 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ακολουθώντας χτες αντίθετη πορεία από τις διεθνείς αγορές και ίσως μετά την “ατυχή” αναθεώρηση του ΑΕΠ, παρουσίασε αρνητική εικόνα. Πρωταγωνιστές του τζίρου ΠΕΙΡ, ΕΤΕ και ΟΤΕ, με ΤΙΤΚ και ΟΠΑΠ να ξεχωρίζουν με τα πραγματοποιηθέντα τους κέρδη. Για σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί αν και αναμένεται μετρίαση των πιέσεων».

Aspis Securities: «Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά χθες παρά την άνοδο του πετρελαίου και τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, στην εγχώρια αγορά υπήρξαν σημαντικές πιέσεις για κατοχύρωση κερδών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στην εγχώρια αγορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα