Συζήτηση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή για την αναθεώρηση του ΑΕΠ

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2007 10:31

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν μπορεί να ακολουθεί πρακτικές απόκρυψης της αλήθειας όσον αφορά το πραγματικό ύψος του ΑΕΠ δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας αναφερόμενος στο «θόρυβο» που δημιουργήθηκε με την επικριτική αναφορά του CNN στην αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας διευκρίνισε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι «δεν είναι δυνατόν να ζητούμε από τους πολίτες να δηλώνουν τα πραγματικά εισοδήματά και εμείς ως κράτος να μην δηλώνουμε τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας τους».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα αποτελέσματα της αναθεώρησης του ΑΕΠ θα επικυρωθούν από τις αρμόδιες στατιστικές υπηρεσίες της Ε.Ε. Καταλόγισε δε στην αξιωματική αντιπολίτευση «φτηνή επιχειρηματολογία και προπαγάνδα» κατηγορώντας την ότι εκμεταλλεύτηκε για μικροπολιτικούς λόγους ένα «ανθελληνικό δημοσίευμα».

Νωρίτερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν μπαράζ επιθέσεων κατά της κυβέρνησης με συνεχείς αναφορές στο δημοσίευμα του CNN που κατέτασσε την αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ στην 39η θέση των «βλακωδέστερων οικονομικών αποφάσεων του 2006».

Οι βουλευτές (Β. Παπανδρέου, Γ. Φλωρίδης, Ν. Χριστοδουλάκης, Δ. Γεωργακόπουλος) χαρακτήρισαν την αναθεώρηση «πρωτοφανή γκάφα» και έκαναν λόγο για «διεθνή διασυρμό» της χώρας. Προέβλεψαν μάλιστα ότι η αναθεώρηση θα προκαλέσει αναίτια αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών.

Ακόμη μεγαλύτερη ένταση δημιουργήθηκε όμως όταν ο κ. Γεωργακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε αποποινικοποίηση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων και σε φορολογική αμνήστευση μέσω επαναπατρισμού κάνοντας λόγο για «νονούς της φοροδιαφυγής».

«Στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν νονοί της νύχτας, είστε απαράδεκτοι» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομίας και ζήτησε από τον κ. Γεωργακόπουλο να ανακαλέσει. Επιπλέον, αφού επισήμανε ότι η κυβέρνηση διεξάγει εντατικούς ελέγχους για πλαστά και εικονικά τιμολόγια, χαρακτήρισε «πολύ καλή» την πορεία των φορολογικών εσόδων υπογραμμίζοντας ότι κατά το 2006 ξεπέρασαν τους στόχους που είχε θέσει ο Κρατικός Προϋπολογισμός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα