Suzlon: Προσφορά 1,02 δισ. ευρώ για την απόκτηση της Repower

Μεγαλύτερη της γαλλικής Areva για την εξαγορά της κατασκευάστριας ανεμογεννητριών
Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 13:52

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της γερμανικής κατασκευάστριας ανεμογεννητριών, Repower Systems AG αντί του ποσού του 1,02 δισ. ευρώ (1,33 δισ. δολ.), υπερβαίνοντας την προσφορά της Areva SA, έκανε η Suzlon Energy Ltd., μια ινδική εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών και η κατασκευάστρια της Πορτογαλίας, Mota-Engil SGPS SA.

H Suzlon προσέφερε 126 ευρώ για κάθε μία μετοχή της Repower, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γερμανικού σκέλους της ινδικής εταιρείας. Η Areva, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων, προσέφερε 105 ευρώ ανά μετοχή στις 5 Φεβρουαρίου για το 70% του μεριδίου στην Repower που δεν κατέχει.

Η προσφορά της Suzlon δεν απαιτεί μίνιμουμ ποσοστιαίο όριο των μετοχών της Repower. Η προσφορά της κρατικής εταιρείας της Γαλλίας, Areva, εξαρτάται από την απόκτηση μεριδίου πλέον του 50%.

Η Areva με έδρα το Παρίσι, που κατέστη επενδυτής της Repower το 2005 σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δίκτυο της εταιρείας κοινής ωφελείας για να αυξήσει τις πωλήσεις ανεμογεννητριών. Η γερμανική εταιρεία, έχει δραστηριότητες στη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη και σχεδιάζει να επεκταθεί στην Κίνα, την Ινδία και τη Βόρειο Αμερική.

Η αύξηση της ζήτησης κατέστησε την Repower, την τρίτη σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών της Γερμανίας, μετά την

Vestas Wind Systems A/S και την Enercon, με κέρδη εννεαμήνου ύψους 1 εκατ. ευρώ, από ζημίες 8,3 εκατ. ευρώ, την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα