Singapore Air: Κέρδη ρεκόρ μετά την αύξηση της επιβατικής κίνησης

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2007 14:07

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, μετά τη μεταφορά περισσότερων επιβατών, σε συνδυασμό με τα κέρδη από την πώληση μεριδίου στο σκέλος leasing, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, Singapore Airlines Ltd.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν 48%, φθάνοντας στα 589,2 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (384,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 47,3 σεντς του δολ. της Σιγκαπούρης ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, από 397 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης ή 32,5 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,79 δισ. δολ. Σιγκαπούρης, από 3,56 δισ. δολ. Σιγκαπούρης. Τα κέρδη της ωστόσο, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των πέντε οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 608 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.

Η Singapore Air γέμισε περισσότερες θέσεις, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για ταξίδια και τη μικρότερη ανάπτυξη δυναμικότητας από ότι αναμενόταν, μετά την αποτυχία της Airbus SAS να παραδώσει το πρώτο της superjambo Α380, όπως είχε προγραμματιστεί τον Απρίλιο. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Singapore Air, Chew Choon Seng, εξήλθε της δραστηριότητας του leasing αεροσκαφών για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 30 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 17,40 δολ. Σιγκαπούρης η μία, πριν από την ανακοίνωση των κερδών της. Οι μετοχές της εταιρείας, που κατά 56% ανήκει στην κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte, το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο του 2006, σημείωσαν άνοδο 20%, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο του 2002.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 447,7 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης, από 374,7 εκατ. δολ., πριν από ένα έτος.

Η Singapore Air μετέφερε συνολικά το τρίμηνο 4,8 εκατ. επιβάτες, 9,9% περισσότερους από το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της International Air Transport Association, (ΙΑΤΑ), η επιβατική κίνηση στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού 7θα αυξηθεί κατά 5,7% ετησίως από το 2006 έως το 2010, υπερβαίνοντας τον παγκόσμιο μέσον όρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα