Κύπρος: Αίτηση για ένταξη στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου 2008

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 12:47

Αίτηση για ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου 2008, υπέβαλε σήμερα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κυπριακή κυβέρνηση.

Η αίτηση, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, υποβλήθηκε στον ευρωπαίο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αντίγραφο εστάλη στον υπουργό Οικονομικών της προεδρεύουσας Γερμανίας και τον πρόεδρο της Ομάδας του ευρώ, πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα είναι θετική, αφού όπως τόνισε η Κύπρος είναι πανέτοιμη και πληροί τα κριτήρια για εισαγωγή του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2008. Διαβεβαίωσε επίσης ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για ομαλή μετάβαση της κυπριακής λίρας στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή έχει ετοιμασθεί λεπτομερές σχέδιο, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση στο ελάχιστο οποιασδήποτε απαράδεκτης συμπεριφοράς στον τομέα των τιμών, ενώ συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, η οποία και θα εντατικοποιηθεί τους προσεχείς μήνες.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα