Τέλη 2007 προεφοδιασμός των κυπριακών τραπεζών με χαρτονομίσματα ευρώ

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 17:49

Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο αντίστοιχα, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προγραμματίζει να ξεκινήσει τον προεφοδιασμό των τραπεζών με κέρματα και χαρτονομίσματα ευρώ, δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλος Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι η κυπριακή οικονομία όχι μόνο ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος την 1η Ιανουαρίου του 2008, αλλά και διαθέτει όλα τα εχέγγυα για ακόμη πιο καλές προοπτικές εντός της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής της τραπεζικής εποπτικής αρχής επαναλαμβάνει ότι οι θετικές επιδόσεις της κυπριακής οικονομίας δεν δικαιολογούν κανένα εφησυχασμό, αλλά αντίθετα, απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση στο μέτωπο των κριτηρίων σύγκλισης, καθώς και στα δημόσια οικονομικά και συνέχιση της προσπάθειας εξυγίανσής τους με «διαρθρωτικά και όχι πρόσκαιρα μέτρα».

Ο κ. Χριστοδούλου απορρίπτει ως «αδικαιολόγητους και αβάσιμους» τους φόβους για υποτίμηση της κυπριακής λίρας πριν τον αμετάκλητο καθορισμό της τιμής μετατροπής της κυπριακής λίρας σε ευρώ τον Ιούνιο, καθώς η λίρα παραμένει «διαχρονικά ισχυρή και σταθερή».

ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα