Ελληνικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Βουλγαρία

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2007 17:54

Δυνατότητες διεύρυνσης των τομέων στους οποίους υπάρχει έντονο ελληνικό επενδυτικό ενδιαφέρον στη Βουλγαρία, καταγράφηκαν στις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τη βουλγαρική κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος είχε το μεσημέρι πρόγευμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, που τον συνοδεύει, εξεδηλώθη ελληνικό ενδιαφέρον για:

- Την αγορά από το ΧΑ του ποσοστού (43%) που κατέχει το Βουλγαρικό δημόσιο στο βουλγαρικό Χρηματιστήριο,

- Την κατασκευή από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών δικτύων, που θα κατασκευασθούν το επόμενο διάστημα στη γείτονα,

- Τη χρηματοδότηση αυτών των έργων από ελληνικές τράπεζες, οι οποίες, άλλωστε, προτίθενται να ανοίξουν νέα υποκαταστήματά τους στη Βουλγαρία.

- Την αναβάθμιση του Βουλγαρικού Χρηματιστηρίου και της υπολειτουργούσας βουλγαρικής Κεφαλαιαγοράς, από ελληνικές τράπεζες, που διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία.

- Επενδύσεις στο τομέα του βουλγαρικού αλουμινίου και χάλυβα.

- Την αγορά της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Βουλγαρίας από Ελληνες εφοπλιστές

- Την δραστηριοποίηση στη Βουλγαρία εταιρειών παρασκευής τροφίμων και υφαντουργικών προϊόντων

Επίσης τονίσθηκε πως ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την αγορά βουλγαρικών ξενοδοχειακών μονάδων, με δεδομένη την αύξηση, εκατέρωθεν, του τουριστικού ρεύματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα