Αναχρηματοδότηση από το CIT Group: Στον πλήρη έλεγχο της Dalex Shipping η Stelring LLC

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:56
UPD:10:57
Του Αντώνη Τσιμπλάκη 
 
Στον πλήρη έλεγχο της Dalex Shipping, συμφερόντων οικογένειας Δαλακούρα, πέρασε η Stelring LLC, η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο από 11 handysize bulk carriers, μετά  τη χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. δολαρίων που παρείχε η CIT Group στην Maritime Asset Partners, για την αναχρηματοδότηση της Sterling.

Η Maritime Asset Partners είναι μια εξειδικευμένη χρηματοδοτική πλατφόρμα που εστιάζει στη χρηματοδοτική μίσθωση, στον εξασφαλισμένο δανεισμό και στα equity solutions.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της CIT Group, η Sterling κατέχει και διαχειρίζεται 11 πλοία χύδην ξηρού φορτίου Handysize, τα περισσότερα από τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο παρελθόν από την CIT. Ως αποτέλεσμα της αναχρηματοδότησης, η Sterling ελέγχεται πλέον αποκλειστικά από την Dalex Shipping, μια παραδοσιακή ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία με επικεφαλής τον Βασίλη Δαλακούρα, και με μακρά ιστορία διαχείρισης πλοίων χύδην ξηρού φορτίου.

«Η Dalex Shipping είναι ένας πολύ γνωστός παίκτης στην αγορά του χύδην  ξηρού φορτίου με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας», δήλωσε ο Oscar Ulstein, Partner της Maritime Asset Partners.

«Έχουμε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν με τη Sterling και τους επενδυτές της για τη χρηματοδότηση πλοίων χύδην ξηρού χύδην  και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε ξανά», δήλωσε ο Evan Cohen, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του ομίλου για τον τομέα του maritime finance της CIT.

Ο ομιλος Dalex

Η Dalex Shipping Co S.A. ιδρύθηκε το 1968 και διατηρεί την έδρα της στον Πειραιά. Από την ίδρυσή της, μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει περισσότερα από 110 πλοία, και είναι γνωστή ως μια εταιρεία που «ξέρει πως να τρέχει τα πλοία χύδην ξηρού φορτίου».  Ιδρυτής της ήταν ο Γιώργος Δαλακούρας ο οποίος  έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, ενώ το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και στη συνέχεια επανεξελέγη το 1977 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με τη Νέα Δημοκρατία.

Στον επαγγελματικό στίβο σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και αφού έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ναυτιλιακά γραφεία, ίδρυσε την ναυτιλιακό όμιλο Dalex Shipping.   Το 2004 ανέλαβε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, θέση την οποία και υπηρέτησε με επιτυχία για έξι χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα