Bytedance: Γιατί παραιτείται ο CFO

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:57
UPD:11:19
REUTERS/Dado Ruvic

Ο οικονομικός επικεφαλής της ByteDance, ιδιοκτήτης του Tik Tok, θα παραιτηθεί για να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής σύντομων βίντεο, σύμφωνα με το CNBC..

Ο Shou Zi Chew εντάχθηκε στην ByteDance ως CFO από την Xiaomi τον Μάρτιο, πυροδοτώντας εικασίες ότι η εταιρεία θα μπορούσε να βρίσκεται σε καλό δρόμο για μια αρχική δημόσια προσφορά. Η ByteDance είπε τον Απρίλιο ότι δεν είχε επικείμενα σχέδια για κάτι τέτοιο.

Ο Chew έγινε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφαρμογής βίντεο  μικρού μήκους, TikTok, τον Μάιο.

Ευρύτερη αναδιοργάνωση με έξι επιχειρηματικές μονάδες

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης εντός της ByteDance, στην οποία έχουν δημιουργηθεί έξι επιχειρηματικές μονάδες, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Liang Rubo. Η πρώτη επιχειρηματική μονάδα είναι η Douyin, η κινεζική έκδοση του TikTok, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία συγκέντρωσης ειδήσεων Toutiao της ByteDance.

Άλλες μονάδες περιλαμβάνουν το τμήμα εργασιακής συνεργασίας Lark, την εκπαιδευτική επιχείρηση Dali και την επιχειρηματική τεχνολογική πλατφόρμα BytePlus.

Η Nuverse θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες παιχνιδιών της ByteDance, ενώ η μονάδα TikTok θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή σύντομων βίντεο.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε μια σταδιακή μεταβατική περίοδο, είπε ο Liang.

Η ByteDance προσπάθησε να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητές της φέτος, συμπεριλαμβανομένης της ανώτερης διοίκησης. Τον Μάιο, ο Zhang Yiming, συνιδρυτής της ByteDance, παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και μεταπήδησε σε στρατηγικό ρόλο. Ο Liang ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος.

Ήταν 15 δύσκολοι μήνες για την ByteDance, αφότου χαρακτηρίστηκε «απειλή για την εθνική ασφάλεια» από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διέταξε να εκχωρήσει τις δραστηριότητές της στο TikTok στις ΗΠΑ, παρόλο που η κίνηση πυροδότησε έναν πόλεμο προσφορών μεταξύ εταιρειών, όπως η Microsoft και η Oracle, μια συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ωστόσο, η αυξανόμενη πίεση από την Ουάσιγκτον ανάγκασε τον Kevin Mayer, ο οποίος προσλήφθηκε από τη Disney για να διευθύνει το TikTok, να παραιτηθεί.

Παρόλα αυτά, η ByteDance συνέχισε να προωθεί νέους επιχειρηματικούς τομείς, από το gaming έως το fintech, ενώ το TikTok έφτασε το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως τον Σεπτέμβριο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα