H MAS Α.Ε συμβάλει στη δημιουργία «Πράσινων» Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων

Sponsored Content
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:36
UPD:10:36

Η MAS A.E. ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας με 45 και πλέον χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού, διαχείρισης ισχύος και ενέργειας, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το ερευνητικό δυναμικό του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας του Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας (ΕΛΚΕ). 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής προάγει την βιώσιμη διαχείριση των πόρων έχοντας αναπτύξει σύγχρονες ενεργειακές υποδομές, που αφενός υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες αφετέρου συνδράμουν ως συνιστώσες του ενεργειακού συστήματος του Πανεπιστημίου, διαμορφώνοντας ταυτοχρόνως λύσεις με προοπτική υλοποίησης ευρύτερων εφαρμογών. Μέσω του προγράμματος η MAS θα συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων λύσεων ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας, καθαρής ηλεκτροκίνησης και ευφυούς ενεργειακής διαχείρισης, αξιοποιώντας τις ερευνητικές υποδομές του Πανεπιστημίου για την έρευνα και ανάπτυξη λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα στην κοινότητα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η σύμπραξη του Ιδιωτικού και Ακαδημαϊκού τομέα, ώστε να δημιουργηθεί μια σύγχρονη ερευνητική δραστηριότητα στο χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα, η οποία φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω τις ερευνητικές προσπάθειες του Ιδρύματος και να προσφέρει στους σπουδαστές, τη δυνατότητα να εργαστούν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, η MAS θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις προηγμένες τεχνολογικές της λύσεις στον ενεργειακό κλάδο, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφει δυναμική εξέλιξη και η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω αυτής νέας συνεργασίας. 

Για την υλοποίηση του έργου, η MAS θα συμβάλει προσφέροντας τόσο την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των έμπειρων στελεχών της, όσο και τoν τεχνολογικό εξοπλισμό και προηγμένο ψηφιακό οικοσύστημα ενεργειακής διαχείρισης Across Digital Energy Ecosystem, το οποίο χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αλγορίθμους για τη βελτιστοποίηση λειτουργίας σύνθετων ηλεκτρικών συστημάτων, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση της ενέργειας, ενοποιώντας σύνθετα χαρτοφυλάκια ενεργείας με τη μορφή Virtual Power Plants (VPP). H σουίτα Energy Management Suite (EMS) του Across, θα είναι υπεύθυνη για την ταυτόχρονη διαχείριση των διαφορετικών μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης, αλλά και του κέντρου ελέγχου και διανομής, συγκεντρώνοντας τα στοιχεία και συμβάλλοντας στον αποδοτικό προγραμματισμό της παραγωγής και προσφοράς ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο. 

Η ΜAS Α.Ε. συνδυάζει ένα εύρος υπηρεσιών, σύγχρονο εξοπλισμό, καινοτόμα τεχνολογία λογισμικού, τεχνογνωσία και κατάρτιση ώστε να προσφέρει εφαρμογές και λύσεις στον τομέα διαχείρισης ενέργειας, που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σταθμών παραγωγής και διανομής ενέργειας, ενώ παράλληλα προωθεί λύσεις για την περαιτέρω ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) την ηλεκτροπαραγωγή διαδικασία. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα