Οι ευρωαγορές ξεκινούν τις συναλλαγές του Νοεμβρίου σε θετικό κλίμα

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 11:18
UPD:11:21
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ σήμερα στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ξεκινώντας τον Νοέμβριο με ισχυρή δυναμική χάρη στα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,63%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικά υψηλό επίπεδο που καταγράφηκε στα μέσα Αυγούστου.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται 0,93% στις 15.834 μονάδες. Ο γαλλικός CAC σημειώνει ισχυρή άνοδο +1,13%, ενώ ο βρετανικός FTSE καταγράφει κέρδη 0,47% στις 7.272 μονάδες. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE σημειώνει άνοδο 1,43%.

Στη δημιουργία θετικού κλίματος συνέβαλαν οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Ιαπωνία, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός κατάφερε να διατηρηθεί στην εξουσία, καθώς και η σταθεροποίηση των τιμών άνθρακα στην Κίνα.

Το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά από πιο μικτές συναλλαγές στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν μικτή εικόνα της κινεζικής μεταποιητικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο.

Οι ευρωπαϊκές αγορές θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή. Η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών θεωρείται ευρέως ως μια ευκαιρία για τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν αποφασιστική δράση για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα, αλλά οι ελπίδες δεν είναι μεγάλες για φιλόδοξους στόχους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα