Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, καθώς το γιέν όδευσε προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του δολαρίου από τον Μάϊο.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Sony Corp. οδηγούσαν τις απώλειες, καθώς η ανησυχία του ισχυρότερου νομίσματος, θα περιορίσουν την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 146,50 μονάδες στις 11:33 π.μ. στο Τόκυο, καθώς οι εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον δείκτη, κινήθηκαν πτωτικά. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 2,2% αυτήν την εβδομάδα, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μέσα σε 12 εβδομάδες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 17.844,98 μονάδες. Οι απώλειες περιορίστηκαν, μετά την ανακοίνωση της Canon Inc., ότι θα αγοράσει έως 17 εκατ. ίδιες μετοχές, αξίας έως 100 δισ. γιπέν (838 εκατ. δολ.).

Οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ και οι δείκτες στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες κινήθηκαν πτωτικά από τα υψηλότερα επίπεδα 10 ετών. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊβάν και την Ινδία.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε προσφάτως στα 119,37 έναντι του δολαρίου, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τις 12 Μαΐου του 2006. Στη Ν. Υόρκη αναρριχήθηκε στα 119,27, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Ιανουαρίου, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε περίπου τρία χρόνια, το τελευταίο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα