Κοντά στα 58 δολ. το βαρέλι το αργό

Καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν υψηλότερες θερμοκρασίες στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα 58 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο, μετά την υποχώρηση του πετρελαίου θέρμανσης στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων χθες, καθώς εικάζεται ότι ο καιρός θα είναι πιο ζεστός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Οι θερμοκρασίες στην περιφέρεια, που αποτελεί περίπου το 80% της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα, ενδέχεται να ανέλθουν πάνω από τον μέσον όρο την εβδομάδα που αρχίζει στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη του National Weather Service. Τα συμβόλαια της βενζίνης υποχώρησαν για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, μετά την έκθεση της Federal Reserve, που έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιανουάριο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου, διαπραγματεύθηκε στα 58 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:23 π.μ., στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν χθες 1 σεντ, φθάνοντας στα 57,99 δολ. μετά τη νωρίτερη υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων και στα 56,62 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου 1,70 δολ. το βαρέλι τις πρώτα 90 λεπτά της διαπραγμάτευσης στο floor, μετά την ανακοίνωση της Fed, ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,5% από τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε 15 μήνες.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 1,5% κατά τις 27 ημέρες συνεδρίασης των δύο προηγούμενων μηνών, έναντι 15 ημερών την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαπραγματεύθηκε στα 57,54 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 11:27 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τον Μάρτιο, διαπραγματεύθηκε στο 1,6267 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή του 0,7% στο 1,6271 δολ. το γαλόνι χθες. Αυτήν την εβδομάδα έχει υποχωρήσει 5,5%.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στο 1,5920 δολ. το γαλόνι, μετά την υποχώρηση 1,2%, στο 1,5972 δολ. το γαλόνι χθες. Αυτήν την εβδομάδα βρίσκεται 1,2% χαμηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα