Coles: Εβαλε πωλητήριο, ενδιαφέρον από KKR και Cerberus

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 08:07

ΠΡΟΣ πώληση έθεσε εαυτώ η Coles Group Ltd., τέσσερις μήνες μετά την απόρριψη προσφορά εξαγοράς της ύψους 18,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (14,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) από όμιλο εταιρειών με επικεφαλής την Kohlberg, Kravis Roberts & Co., βάζοντας τα θεμέλια για ένα δυνητικό πόλεμο προσφορών εξαγοράς της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας.

Ο όμιλος εταιρειών με επικεφαλής την KKR είχε διαπραγματεύσεις με τους συμβούλους της Coles από τον Νοέμβριο και ένας άλλος όμιλος εταιρειών, που αποτελείτο από την Cerberus Capital Management Ltd., την Permira Holdings Ltd. και την CCMP Capital Asia, εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την εταιρεία, όπως είπαν σήμερα τρεις άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η εταιρεία λιανικής εξετάζει έναν αριθμό εταιρειών που την προσήγγισαν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Coles αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των κερδών για το 2008 κατά 10% καθώς η στρατηγική μετονομασίας των καταστημάτων και η μείωση των θέσεων εργασίας απέτυχαν να μειώσουν το χάσμα με την Woolworths Ltd. σε πωλήσεις και περιθώρια κέρδους

Ο όμιλος των εταιρειών με επικεφαλής την KKR, περιλαμβάνει την CVC Asia Pacific Ltd., την Texas Pacific Group, την Carlyle Group και την Blackstone Group LP, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Οι εταιρείες επενδύσεων είχαν σύμβουλο την UBS AG για την περυσινή προσφορά των 15,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή.

Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν 1,30 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 9%, φθάνοντας σήμερα τις 2:56 μ.μ. στη Μελβούρνη, τοπική ώρα, στα 15,80 δολ. Αυστραλίας η μία. Μία εξαγορά στην τρέχουσα τιμή, θα αποτελέσει ποσόν ρεκόρ για εξαγορά εταιρείας της Αυστραλίας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Rick Allert, που αρνήθηκε να αναφέρει τις επωνυμίες των εταιρειών που πλησίασαν την Coles, είπε ότι δεν θα αποδεχθεί προσφορά χαμηλότερη των 15,25 δο.. Αυστραλίας ανά μετοχή. Ο ίδιος μιλώντας σήμερα ανέφερε ότι δεν έχουν κατατεθεί επισήμως προσφορές εξαγοράς και ότι η ολοκλήρωση εξέτασης του θέματος, ενδέχεται να χρειαστεί τρεις έως έξι μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα