ST Telemedia: Αντληση 1 δισ. δολ. για μελλοντικές εξαγορές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 08:21

ΠΟΣΟΝ 1 δισ. δολ. από την πώληση του σκέλους Asia Mobile Holdings Pte θα λάβει η Singapore Technologies Telemedia Pte, σκέλος της κρατικής Τemasek Holdings Ltd. της Σιγκαπούρης, το οποίο θα χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές εξαγορές, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Asia Mobile δανείζεται περίπου 960 εκατ. δολ. για έξι έως εννέα μήνες και αργότερα θα τα αντικαταστήσει με πενταετές δάνειο ύψους 1,06 δισ. δολ., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η εκπρόσωπος της ST Telemedia στη Σιγκαπούρη, Melinda Tan, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Τα κεφάλαια θα βοηθήσουν την ST Telemedia να επεκτείνει τα ενδιαφέροντά της σε μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές τηλεπικοινωνιών του κόσμου. Η Qatar Telecom QSC, το κρατικό μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών του εμιράτου του Περσικού Κόλπου, που αγόρασε τον μήνα που πέρασε μερίδιο 25% στην Asia Mobile, θα μετέχει στο σχέδιο επέκτασης της ST Telemedia στη Νοτιοανατολική και τη Βόρειο Ασία, σύμφωνα με δήλωση της Tan στις 15 Ιανουαρίου.

Η ST Telemedia θα εισπράξει 1 δισ. δολ. από την Asia Mobile για ανταλλαγή μεριδίων στην PT Indosat Tbk. και την StarHub Ltd. Η ST Telemedia μετέφερε τα μερίδιά της στην PT Indosat, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ινδονησίας και την StarHub, τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρείας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Σιγκαπούρης, για να πάρει καλύτερη τιμή για το μερίδιο στην Asia Mobile που πουλήθηκε στην Qatar Telecom και για πιθανές μελλοντικές πωλήσεις σε άλλους επενδυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Ασία, αποτελεί τόπο μερικών από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας. Ο αριθμός των χρηστών κινητών τηλεφώνων στην περιφέρεια – εξαιρουμένης της Ιαπωνίας – θα αυξηθεί κατά μέσον όρο 11% το έτος, φθάνοντας το 1,05 δισ. χρήστες έως το 2010 από 628,5 εκατ. χρήστες το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC.

H Qatar κατέβαλε 16% περισσότερα της συνδυασμένης αξίας των StarHub και Indosat, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τον αναλυτή της Macquarie Securities Pte στη Σιγκαπούρη, Ramakrishna Maruvada.

Το επιτόκιο για τα δύο δάνεια θα είναι χαμηλότερο του δανείου των 480 εκατ. δολ. που έλαβε η ST Telemedia το 2004, το οποίο ήταν 108 μονάδες βάσης ή ποσοστό 1,08% υψηλότερο του ενδοτραπεζικού επιτοκίου στο Λονδίνο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Χθες το Libor ήταν 5,24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα