Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 08:04

* ΕΞΠΡΕΣ: «Αύξηση αντικειμενικών 16% χωρίς αναταράξεις. Ψύχραιμη υποδοχή από την κτηματαγορά των νέων τιμών που θα ισχύσουν από 1/3/2007».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Παγώνει» η κτηματαγορά. Αυξήσεις - φωτιά στις αντικειμενικές».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Μέχρι 88% πάνω οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων. Το «Κέρδος» παρουσιάζει τους αναλυτικούς πίνακες για όλη τη χώρα σε ειδικό ένθετο».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αυξήσεις - φωτιά με τις νέες αντικειμενικές αξίες. Σημαντική επιβάρυνση της οικοδομής και της κτηματαγοράς».

Αντικειμενικές αξίες

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι «νέες επιβαρύνσεις στο κύκλωμα των μεταβιβάσεων ακινήτων επιφέρει η μέχρι και 88% αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, καθώς η αύξηση αυτή δεν αντισταθμίζεται από τα αυξημένα κατά 20% αφορολόγητα όρια, που θα ισχύσουν ταυτόχρονα από 1ης Μαρτίου. Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για λελογισμένη αύξηση της τάξης του 16% κατά μέσον όρο σε όλη την Ελλάδα και παρέχει δίμηνη παράταση για τη σύνταξη των συμβολαίων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές».

Η ΕΞΠΡΕΣ προσθέτει ότι «με τις νέες αντικειμενικές αξίες να τίθενται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, παράγοντες της κτηματαγοράς δηλώνουν ήδη ότι οι επιπτώσεις στις αγοραπωλησίες ακινήτων θα είναι περιορισμένες λόγω του σχετικά χαμηλού ύψους της αναπροσαρμογής. Στα εντός σχεδίου ακίνητα οι αυξήσεις είναι κατά μέσο όρο 16% (από 30% πέρυσι), ενώ στα εκτός σχεδίου διαμορφώνονται στο 36% - 37%, καθώς σε αυτά η τελευταία αναπροσαρμογή είχε γίνει το 1999».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα