Nissan, Renault, Mahindra: Προς κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2007 09:07

ΣΤΗΝ κατασκευή οχημάτων στην Ινδία, θα προχωρήσει η τρίτη σε μέγεθος ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, Nissan Motor Co., στο venture της Renault SA και της Mahindra & Mahindra Ltd., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες θα κάνουν τη σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι εταιρείες θα δημιουργήσουν εργοστάσιο σε προάστιο της Νοτίου Ινδίας, όπως ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης. Το εργοστάσιο θα ανήκει κατά 50% στην Mahindra, ενώ η Nissan και η Renault θα κατέχουν η κάθε μία από μερίδιο 25%.

Ο Carlos Ghosn, που ηγείται της Nissan και της Renault, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη των κερδών της Nissan αυτόν τον μήνα, καθώς μειώνονται οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της Nissan. Η τελευταία εκτιμά ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ινδία, την τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, θα αυξηθούν πλέον του 10% ετησίως, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της χώρας αυξάνει του μισθούς.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος της Mahindra, Pawan Goenka για τη συνεργασία αυτή, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι μετοχές της Nissan, υποχώρησαν 0,7%,φθάνοντας σήμερα στις 11 π.μ. στα 1.376 γιέν η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Μέσα στο έτος έχουν απωλέσει 4%, ενώ ο δείκτης Topix έχει σημειώσει άνοδο 7,5%.

Το εργοστάσιο που θα λειτουργήσουν οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχει δυναμικότητα 300.000 αυτοκινήτων ετησίως έως το 2009 και 500.000 έως το 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα